Wereldbaan

Wereldbaan

Ik schrijf dit stukje op woensdagmiddag, terwijl ik kijk naar extra nieuwsuitzendingen van L1TV over de massale politieactie gericht tegen motorclub Bandidos (en mogelijk andere motorclubs). Ik heb een vrije dag, en toch raak ik weer in de ban van het nieuws. Laatst vroeg een stagiaire me wat er zo leuk is aan dit werk. ‘Geen dag hetzelfde, altijd met je neus vooraan en een voorliefde van informatie krijgen en informatie geven’.

Het was een waanzinnig drukke, maar heerlijke week. Waar half Nederland de Pinksterdagen vrij in de zon doorbracht, zat ik in de studio van L1. Samen met Erik Breukink verzorgde ik het commentaar bij de tweedaagse wielerwedstrijd World Ports Classic. L1 was de enige omroep die deze koers live op TV bracht. Het leverde ons veel complimenten op. Meteen na de koers snelde ik naar de montageruimte om de eerste van maximaal drie handbalfinales tussen Lions en Volendam te volgen. Het laatste fluitsignaal klonk om 17.38u en om 17:40uur kon ik de samenvatting al tonen op televisie.

Werken onder druk met strakke deadlines, het is stresserend. Maar als het lukt, levert het ongelooflijk veel voldoening op.

Op maandag ging het sportweekeinde vrolijk verder met snelle samenvattingen van de play-off wedstrijden van Roda en VVV. Opnieuw onder  grote tijdsdruk, maar geslaagd.

En nauwelijks bekomen van die extra uitzendingen trok ik dinsdag al om 7 uur naar Brussel voor onze maandelijkse uitzending van AvondGasten vanuit het Europees Parlement. Sport maakte plaats voor de Eerste Kamerverkiezingen en schokkende cijfers van vermiste kinderen in Europa.

En vandaag ben ik aan de slag voor mijn eigen bedrijfje. Het tikken van een nieuw blog, het optuigen van de zakelijke facebook-account Sander Kleikers Media, en de voorbereiding op een  wielerpresentatie binnenkort. En het is nog maar 12uur.  ‘Never a dull moment’.

Het is een drukke baan, het laat je nooit los en familie en vrienden moeten er soms even plaats voor maken. Komend weekend weer. Limburgs Mooiste, de handbalfinale in Volendam en het slotstuk van NAC-Roda. En maandag gaan we weer vrolijk verder met AvondGasten. Het is precies wat ik wil en graag doe. Het voelt als een uit de hand gelopen hobby, mijn wereldbaan.

Sander Kleikers