Tour de L1mbourg, c’est parti!

Tour de L1mbourg, c’est parti!

‘Waarom maken jullie eigenlijk zelf geen wielertalkshow?’ Exact een jaar geleden, in Utrecht bij de Grand Départ van de Tour 2015. Was getekend, Louis Delahaye, de trainer van de Lotto-Jumbo formatie.

Een leuk, maar ook utopisch idee. Veel te groots, te duur en te complex voor een regionale omroep. Hoe ambitieus ook, dit was gewoon net iets te dol.

En toch begon het te kriebelen, bij Bas, Kim, Oscar, Maurice, Lida, Joyce en vele andere geweldige collega’s. De hoofdredactie gaf groen licht: ‘Probeer het maar eens, zet maar eens wat plannen op papier’.

En zo begonnen we, vol enthousiasme. Met kleine denktankjes, frisse ideeën en mooie dromen. En dat enthousiasme droegen we snel over naar de provincie, gemeenten en commerciële partners.

Tour de L1mbourg werd geboren. Een reizend circus door de provincie Limburg, tijdens de Ronde van Frankrijk. Met de Tour als kapstok en een ‘liefde voor Limburg-uitstraling.’

Vandaag is het zover. Maandenlange voorbereiding is eraan vooraf gegaan. 63 tv-gasten geboekt voor de komende 3 weken, minstens zoveel radiogasten komen voorbij, meer dan 100 reportages gaan we maken op tv. Er is een prachtige mozaïek gastentafel ontworpen, een spannend decor (met bijzonder dak voor deze natte zomer). L1 draait de komende weken extra hard op volle toeren.

Tour de L1mbourg begint vanavond met oud-winnaar Jan Janssen, oud-renner Marc Lotz en oud-bondscoach Bert van Marwijk.

We kunnen niet wachten: iedere dag een tv-talkshow op een nieuwe prachtige locatie in Limburg. Laat je verrassen: dagelijks live op L1 TV na het NWS van 17:30uur (hh 20.50 en 22.50) en op werkdagen op L1 Radio vanaf 13uur.

Het worden 22 spannende dagen. Allez Tom, Wout en Roy!! Bonne chance in Frankrijk, dan doen wij dat in Limburg. Le Tour de L1mbourg, c’est parti!

Sander Kleikers