Sport-walhalla

Sport-walhalla

Nog een keer tellen, dit klopt toch niet… 1, 2, 3, ….. 39. Negen-en-dertig!!!

Ik ben voor een snelle hap aanbeland bij Buffalo Wild Wings, in Richmond Virginia. ‘Topclass restaurant…’ Zeggen ze zelf. Ik ben hier alleen, op een plek waar ik niet eenzaam voor mezelf uit hoef te staren. Want hier wordt louter gestaard, naar 39 tv-schermen tegelijkertijd.

Baseball: de Mets tegen de Yankees. NFL: Seatle tegen de Packers. IJshockey : New Jersey Devils tegen de Boston Bruins, en zelfs FC Barcelona kan ik terugkijken met alle goals (’that Messi guy is pretty good, huh’)

Maar ik ben toch echt hier voor het WK Wielrennen. In het hart van de wielerwereldtop. Langs de kant van de weg stonden zondag veel mensen. Maar in de bars en restaurants (waar werkelijk iedere zweetdruppel wereldwijd wordt gevolgd) is er geen aandacht voor Taylor Phinney, BMC of pakweg Tom Dumoulin.

‘I know nothing about cycling… who won anyway?’, vroeg de serveerster me enigszins verplicht. Ik wilde nog wel een poging doen om uit te leggen dat hun come-back kid Phinney mede had gewonnen met BMC. Maar ik deed geen moeite. Haar blik was alweer bij de Green Bay Packers.

Er wordt volop geschreeuwd hier, voor de voorbij razende coureurs. Maar uiteindelijk blijkt het niet meer dan een gezellige warm up voor Sunday’s NFL match. Met de hele familie: Chicken wings, Bud Light en veel potatoes. Welkom in het walhalla van de sport.

Sander Kleikers