Roze wolk

Roze wolk

Wat ben ik blij dat de lucht even grijs kleurt zeg! Eindelijk verkoeling, druppels en een wolkendek. Een grijs wolkendek!
Tijd om een dagje bij te komen van enerverende en hoofdzakelijk roze dagen. De wielersport bepaalde mijn agenda de laatste weken, met enkele uitstapjes naar de Koning in Brunssum, het voetbal in Kerkrade en de handbal-finale in Sittard-Geleen daargelaten.

Tom bepaalde eigenlijk mijn agenda, een maand lang. Hij moest zo nodig scoren in de Giro, en dan moesten we met z’n allen natuurlijk volgen. Een week voordat Tom in Milaan werd gehuldigd, drukten wij al de roze posters af. ‘We zijn toch allemaal Dumoulist’.

We hebben de sanitaire stop besproken, de counters van Tom bewierookt, zijn kritiek op de concurrentie bekritiseerd, zijn tijdrit heilig verklaard en zijn roze trui gevierd alsof het de laatste dag in het leven was.
Fantastische dagen, onvergetelijk. Piazza Duomolino in Milaan en de Markt in Maastricht. Het was een groot feest en een enorme eer om er een deel van uit te kunnen maken. Jan, Joop en Tom.

Na de twaalfduizend mensen op de Markt mocht ik nog drie dagen lekker ‘afkicken’ in de Hammer Series, waarin Tom op dag 1 weer huis hield. Wat een weelde!

Vandaag stap ik van de roze wolk af. Even op adempauze komen en dan ‘full-speed’ door. De Tour komt eraan, en Tour de L1mbourg staat al in de steigers.

Voordat je er erg in hebt, verandert roze in geel.

Sander Kleikers