Panda’s en tijgers

Panda’s en tijgers

Een vrouwtjes-panda is eens per jaar slechts 12 uur vruchtbaar.
Ook nieuwe informatie voor jou? Een echte openbaring voor mij in ieder geval: het seksleven van een panda stelt dus ‘geen fuck’ voor. Want voor het plezier hebben die zwart-witte snoezelige beertjes nauwelijks seks.  Enkel en alleen voor de bevruchting, en dat komt dus haast niet voor.

Ik kwam er niet toevallig achter. Komende week start de INKOM: de introductieweek voor nieuwe studenten in Maastricht.  En verschillende organisaties (waaronder de Rutger-stichting) willen de nieuwe eerstejaars bewust maken van een goede seksuele moraal.

Wat dat te maken heeft met panda’s?
Simpel. Ooit gehoord van pandapunten?  Nee?  Pandapunten krijg je als je nauwelijks de liefde bedrijft, net als echte panda’s dus.
Bij studenten staat 1 week zonder seks gelijk aan 1 pandapunt.

U bent al zelf aan het tellen…? Geen zorgen, niet-studenten en volwassenen krijgen een punt als de oudste daad ter wereld een maand over slaat… Trek zelf conclusies.

Onder veel studenten leeft de vraag hoeveel pandapunten iemand heeft.  En om niet ‘onder te doen’ voor je collega-sjaar, doe je je uiterste best om op zo min mogelijk punten uit te komen. Liefst nul.
Geen wonder dat studenten steen en been klagen over mentale druk…!

Ik ben verder gaan zoeken en kwam toen bij de ’tijgerpunten’ uit.  Als je dan al seks hebt, dan krijg je tijgerpunten (zeg maar bonus) als je hele bijzondere handelingen uitvoert. Om te bepalen hoe wild je seksleven is.  Tijgerpunten verdien je bijvoorbeeld door zo luidruchtig tekeer te gaan, dat er klachten van komen. Het type standje, al dan niet met hulpmiddelen, helpt je ook in de ranking en status.

Getriggerd door die informatie kwam ik weer terug bij de studenten. Zo bestaat de ‘verdien je deur’-challenge.  In sommige studentenhuizen krijg je pas een deur in je kamer als je terplaatse seks hebt gehad, terwijl de hele woongemeenschap visueel danwel auditief heeft kunnen meegenieten.  Gelukt? Dan krijg je je deur! Ik hoef de ongemakkelijke situatie verder niet te specificeren, toch?

Allemaal uiterst komisch als ‘bar-praat’, maar ik begrijp echt dat de Rutgerstichting met een klein leger gaat flyeren komende week.

De introductieweek is een geweldige tijd. Je eerste periode onder de vleugels van je ouders vandaan. Zelfstandig beslissingen moeten nemen, nieuwe vriendschappen aangaan. Op eigen benen leren staan (en vaak vallen), het uitgaansleven ontdekken en ook je eigen seksuele revolutie (verder) ontwikkelen.

Niet alles draait meteen om studiepunten, je leert je leven ontdekken. 18§8Dat overstijgt je propaedeuse in het eerste jaar.  En daarbij horen ook studentikoze grappen en ongein, heerlijk!

Het studentenleven (hoe pittig en veeleisend soms ook) is een fantastische, leerzame en vrije periode, om intens van te genieten. Op alle mogelijke manieren. Daar kan je de mentale druk van mede-studenten echt niet bij gebruiken, laat staan die van panda’s en tijgers.

Sander Kleikers