Onrust op een rustdag

Onrust op een rustdag

Het is rustdag vandaag in de Tour de France. Voor velen betekent dat ‘de benen omhoog en een dagje even lekker niks’.  Anderen rijden een rustige trainingstocht of trekken een voorzichtig baantje in het zwembad. En de toppers wandelen van microfoon naar microfoon vandaag.

Voor onze crew van Tour de L1mbourg is het ook rustdag. Even geen filmpjes maken, gesprekken voorbereiden of decor opbouwen. De meesten wilden gewoon even lekker niks vandaag, genieten in de zon. Ik voel zelf echter onrust. De flow van de Tour de L1mbourg hou ik graag vast.

Een dagje helemaal niks gaat me geen goed doen, geloof ik.

Dus zit ik op de redactie en bereid ik alvast wat filmpjes voor, voor de laatste dagen.

Het zijn intensieve weken, 22 dagen lang een talkshow maken op een nieuwe locatie. Maar het geeft positieve energie. De reacties op het programma zijn veelal overweldigend. Heel mooi om te ervaren dat we dit met een relatief klein team hebben kunnen bewerkstelligen. Iedereen even gemotiveerd met oog voor detail. Van decorbouwers tot radiomakers en van cameramensen tot de verslaggevers in de studio en onderweg. Stuk voor stuk geweldige mensen om mee samen te werken.

We zijn trots op Tour de L1mbourg, en kijken nu al stiekem uit naar 2017. Want hoewel we straks nog met alle partners en makers dit programma gaan evalueren, hoop ik al dat er een nieuwe traditie is geboren.

En op dat gevoel draaf ik graag even door en geniet ik eigenlijk ook wel van de onrust op deze rustdag.

Tour de L1mbourg is nog tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien op L1 TV, om 17.40uur of via www.L1.nl/tourdel1mbourg

Sander Kleikers