Middelpunt…

Middelpunt…

Klinkt misschien gek voor een tv-presentator, maar ik houd er niet zo van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Toegegeven, soms ‘eis’ ik die rol op, maar liever ben ik toeschouwer en observator.

Vanmorgen was er echter even geen ontkomen aan. Ik vier bij L1 vandaag een 12,5 jarig jubileum. Ik ben beland in de koperen status. Klinkt al als vastgeroest, maar zo voelt het niet.

In 12,5 jaar heb ik veel verschillende dingen mogen doen. Van verslag in de Tour de France, radioverslaggever in de Nomads-rechtszaak, de ontruiming van Vinkenslag, promoties en degradaties van Limburgse clubs in verschillende sporten. Presentaties van sportprogramma’s, discussieprogramma’s en commentaar bij grote evenementen zoals Koninklijke bezoeken en zelfs een uitvaart.

L1 organiseerde een zogeheten vlaaimomentje. Chef en vriend Maurice de Heus haalde een paar mooie herinneringen op uit mijn ruim 12 jaar bij de regionale omroep. Toen hij klaar was, verraste hij echter iedereen (en mij in het bijzonder) met een ‘serenade’. Hij greep de gitaar en zong als een volleerde Gé Reinders een geïmproviseerde tekst. Ik werd even stil.

12,5 jaar L1. Klinkt vastgeroest, maar het voelt allesbehalve dat. Een voortdurend bewegende omroep in een hele dynamische mediawereld.

En dus gaat alles gewoon door. Vanavond komen de kampioenen van Roda en Lions op bezoek in AvondGasten. Mooi vooruitzicht op deze jubileumdag. En gelukkig weer iemand anders in het middelpunt.

Sander Kleikers