Liefde voor Limburg en trots op roze en geel

Liefde voor Limburg en trots op roze en geel

Beter konden we het niet timen. Tom Dumoulin pakt de roze trui, bijna twee weken nadat Wout Poels Luik-Bastenaken-Luik wint.  Hoezo wielerprovincie?

Twee gigantische zeges in de wielersport, en twee keer ‘made in Limburg’.

De roze droom van Tom in Apeldoorn viel vandaag samen met onze eigen gele droom. L1 gaat namelijkon tour, tijdens de Ronde van Frankrijk, van 2 tot en met 24 juli. Tour de L1mbourg, iedere dag live radio op lokatie en iedere dag een live talkshow op TV. Over Limburg, de Tour en de wielersport.

Vandaag was de perspresentatie, samen met 19 Limburgse partnergemeentes, de provincie Limburg en de bedrijven Brand Bier, Boels Rental, Dolmans Landscaping en BMW-dealer Keram.

Samen maken we een sfeervol wielerprogramma op radio en tv, drie weken lang. Iedere dag op een andere locatie in Limburg. Tour de L1mbourg staat voor liefde voor Limburg, trots op Limburg en liefde voor de wielersport.

Voor L1 een gigantisch project, maar aan ambities geen gebrek bij de omroep. Drie weken lang vragen we de inzet van een vaste radio- en tv-ploeg. Reizen, sjouwen, opbouwen, show maken en weer afbreken. En de volgende dag weer.  Moeilijk?  De medewerkers stonden in de rij, uit passie voor het vak en liefde voor Limburg.

Van Gennep tot Eijsden-Margraten en van Heerlen tot Echt-Susteren. Kris-kras door de hele provincie.  Tegelijkertijd gaan de verslaggevers Kim en Bas naar Frankrijk om Limburgers in de Tour te volgen. Renners, verzorgers, medewerkers en natuurlijk de fans langs de kant van de weg.

Samen in Frankrijk en samen in de provincie. Met een verbindende factor: Liefde voor en trots op Limburg. Tom’s droom kwam vandaag uit, die van mij ook. Het wordt een mooie zomer!

Sander Kleikers