Klaverjassen in Jeddah

Klaverjassen in Jeddah

Op 3 september mag hij de vloer aanvegen met Oost-Timor. Van Marwijk startte in Limmel bij RKVCL, maakte furore met Fortuna, won de Uefa-Cup met Feyenoord, werd vicewereldkampioen en mag nu Saudi-Arabië naar het WK van 2018 leiden.

Hij wordt de vierde Nederlandse bondscoach van dat land. Het is bekend dat er in Saudi-Arabië heel professioneel wordt gewerkt. Prachtige velden, state of the art complexen en leergierige spelers. Maar potten hebben ze nooit echt kunnen breken op wereldnivo.

Bert tekent een contract voor een jaar. Eén jaartje proberen, alhoewel… De contractduur is een jaar, maar ik betwijfel of Bert zijn stulpje in Meerssen verruilt voor een villa in Jeddah.

Gaan de kaartvrienden van de SV Meerssen-kantine ook mee, en wordt er in Jeddah uberhaupt geklaverjast?

Bert gaf, na zijn laatste job in Hamburg, aan het trainersvak misschien wel te laten voor wat het was. 63 jaar, geweldige carrière als speler en zeker als trainer. Niks meer te bewijzen. Dus kon Bert analyseren bij Jack aan tafel op zondagavond en was hij graag geziene gast bij verschillende voetbalavondjes voor het goede doel in Limburg.

Bert vond het wel prima zo, kleinkinderen in de buurt, vrouw en dochters ook. Het leven is zo gek nog niet.

Totdat de telefoon rinkelt en er een (ongetwijfeld) duizelingwekkend bod wordt gedaan om zijn diensten ter beschikking te stellen voor Saudi Arabië. En dus geschiedde: Bert tekent zondag in Jeddah voor minstens 1 jaar als bondscoach.

3 september opdracht nummer 1, Oost-Timor. Thuis, dat wel!

Sander Kleikers