Kater

Kater

De natuur helpt vandaag niet echt mee. Het kwik stijgt niet boven de 15 graden, de lucht is grauw en het druppelt zo nu en dan. Een katerige dag vandaag. Ieder jaar hetzelfde, the day after the week before.

Een week geleden stond ik nog in de zon in Bolsward, aan de start van een nieuwe EnecoTour. Niet wetende dat Tim Wellens wéér zou winnen, dat de gouden kilometer een succes zou worden. Dat ik zelf de eerste punaises in Hoogerheide zou vinden, en dat Breukink me opnieuw bergop eraf zou rijden. Alhoewel, dat laatste had ik wel kunnen bedenken.

Het was een heerlijke week, tussen de renners in. Werken met een geweldig technisch team. Leren van de analyses van Erik Breukink. Lachen met Bas. En het was nog succesvol ook. Vandaag al de eerste online-cijfers gezien. Bijzonder goed bekeken. Nu al benieuwd naar de TV-cijfers, maar het aantal stream-bezoekers belooft al veel goeds.

Wat goed is komt snel, en gaat ook snel voorbij. Vandaag land ik alweer in de flow van L1 in Maastricht. Sportonderwerpen voor de rest van de week uitzetten. En van 100 procent wielrennen duik ik in de Akense paardensport en de nieuwe Aussies bij Roda JC.

Geen geklaag, dit is een heerlijke baan en zometeen ga ik naar Kerkrade om de nieuwe spits uit Sydney te begroeten. Maar na een fantastische wielerweek op radio en tv is het weer even wennen. Zoals vastelaovend-presentatoren zich op woensdag voelen, of onze radiomakers zich voelen op de maandag na Pinkpop.

Vandaag dus nog een klein beetje dromen, en dan weer volle vaart vooruit. Er wachten nog vele hoogtepunten komend jaar. Daar ben ik vast van overtuigd!

Sander Kleikers