Feestje bij Pep

Feestje bij Pep

Feestje bij Pep, hij houdt voorlopig zijn baan. De voetbaltrainer van Bayern München werkt naar behoren, doet wat er van hem verwacht wordt. Prima functioneringsgesprekken, uitstekende beoordeling.

In Duitsland is dat niet evident. Bijna 3 miljoen mensen wachten in de sterkste Europese economie op een baan. Dus is Pep Guardiola blij dat ie aan de bak blijft. En ik ben best fan van Pep. Leerde Duits in een paar weken, ziet er altijd gesoigneerd uit. Heeft een goeie uitstraling en laat zijn ploeg lekker aanvallend voetballen.

Hij krijgt van Bayern zelfs opslag, hoort bij een tevreden werkgever. De clubleiding beloont hem met een vette opslag. Hij krijgt er 20 procent bij, twintig procent!!

De stakker verdiende tot nu toe 20 miljoen euro per jaar. Bayern belooft hem vanaf volgend jaar 24 miljoen euro per jaar. Twee miljoen euro per maand. Bruto, dat wel…

Pep en zijn manager gaan er nu over nadenken. Benieuwd waarover Pep gaat nadenken. ‘Leuke club, mooie ploeg, goeie fans, prachtige omgeving en luxe villa…. Maar dat salaris..?’

Met 1 miljoen euro zou Pep 20 gezinnen kunnen onderhouden. Met zijn extra 4 miljoen euro 80 gezinnen. Met zijn hele jaarsalaris kan hij bijna 9000 gezinnen onderhouden…. NEGENDUIZEND!!

Ik gun Pep zijn feestje, in de voetbalwereld wordt nu eenmaal dik betaald. Prima, maar wat is dik..? Even ter vergelijk, President Obama vangt 350-duizend euro, Premier Mark Rutte 145-duizend. De Chinese president slechts 20-duizend (!)  en Angela Merkel laat jaarlijks 300-duizend euro bijschrijven.

Wie is nu verantwoordelijk voor deze absurditeit? Een salaris bieden van 24 miljoen euro. Wie is daarvoor aansprakelijk binnen Bayern München. Franz Beckenbauer? Die zelf geld onder tafel geeft en neemt om een WK te organiseren in eigen land. Of Uli Hoeness wellicht, die ‘vast zit’ wegens het ontduiken van 28,5 miljoen euro aan belastinggeld. Geen zorgen, Uli zit thuis met huisarrest, van de petoet is geen sprake. Is er echt helemaal niemand bij Bayern die zegt…’’best veel he 24 miljoen..?’

De wereld slaat op de vlucht, Europa valt uit elkaar. Griekenland, Spanje, Portugal zijn nagenoeg failliet. En intussen viert de voetbalbubbel vrolijk een eigen feestje. 24 miljoen euro voor een trainer.

In Londen schijnt een Russische miljardair alweer na te denken over hoe hij de duurste trainer kan overhalen om daar te werken. Zou 30 miljoen wel genoeg zijn, Roman en Pep?

Sander Kleikers