De dag dat je wist die zou komen…

De dag dat je wist die zou komen…

Als 2015 de voorbode wordt van wat we in 2016 kunnen verwachten, dan wordt het een hele hete sportzomer. Ogen en oren tekort.

Hoe Dafne snelde naar een wereldtitel. Nog geen 3 jaar geleden maakte ik in Apeldoorn reportages over Limburgse atleten op het NK. En Schippers was daar toen al veruit de snelste op de 60 meter indoor. Maar wist ik veel dat dit de nieuwe Fanny zou worden?

Ik volgde Dafne vandaag in de huiskamer van de enige Nederlandse wereldkampioen atletiek aller tijden, polsstokhoogspringer Rens Blom. ‘Dit was de dag dat je wist die zou komen’. Heerlijke koninklijke zin. ‘Het moest een keer gebeuren’, sprak Rens. Talent komt bovendrijven.

Dafne straalde, zag er onoverwinnelijk uit. Rens ook, keek vanuit zijn stoel en wist wat er ging gebeuren. Al was zijn ultieme sprong is haar laatste meters wel een bewijs dat hij nog heel even twijfelde. Kippenvel-moment, de dag die je niet snel zult vergeten…

Terug op de redactie de hockeydames gevolgd. Natuurlijk een finale, met Maartje als rots in de branding. Al werd de rots even beschadigd. Maar met een gekneusde elleboog hou je Maartje niet uit de finale, zondag is het Geleense powerrrr in Londen, in de finale van het EK.

Bert-Jan Lindeman, uit Emmen… won vervolgens een zware bergrit in de Vuelta. Tom Dumoulin reed Froome bergop uit de wielen (!!) en blijft tweede in het klassement. Wout Poels wordt 8e in een lastig rondje in Frankrijk.

De dag dat je wist die zou komen, maar niet zo vroeg al. Ik kan nu al niet wachten tot de sportzomer van 2016. Tom in het geel, Wout in het roze, Dafne en Maartje de gouden koninginnen van Rio. Vierkante ogen en littekens van kippenvel, wat een heerlijke sportdag.

Sander Kleikers