CETA?? C’Est Toi mon Amour!

CETA?? C’Est Toi mon Amour!

Heeft u de theateragenda of restaurantgids inmiddels alweer op schoot liggen? Het is tenslotte alweer bijna donderdag! En (gehoorzaam als we zijn) gaan we dan onze partners diep in de ogen kijken, toch?

Een van de meest sexy ministers van België, Jo Vandeurzen uit Limburg, heeft de donderdag voortaan uitgeroepen tot date-donderdag. ‘En wie weet duik je hierdoor sneller samen het bed in’, zo zegt de eminentie. En dus werd date-dag (of night) in de media gemakshalve omgetoverd tot donderdag-seks-dag. Nu al benieuwd naar de geboortegolf bij de Zuiderburen in juli 2017!

Ik verzin dit niet: seksdag is een heus en welgemeend advies van de minister van Volksgezondheid die zich ernstige zorgen maakt om onze geestesgesteldheid. Want onderschat niet waartoe relatiemoeheid kan leiden…!
Hij heeft zelfs een website opgetuigd met tips om van date-night écht iets te maken.

Bespreek met je partner bijvoorbeeld of je je smartphone mag raadplegen die avond. Of spreek een zogeheten ‘schermloze avond’ af!
Praat ook weer eens samen over je favoriete standje… en leg uit waar je het liefst aangeraakt wilt worden. En mag je masturberen en naar porno kijken…? Echt waar, ik verzin dit niet: ik citeer de site www.tijdvoorjerelatie.be

Stel je even voor: Mark Rutte die ons relatietips geeft! Ok, vooropgesteld: een gezonde single kan uitstekende tips geven voor een goed en vooral gevarieerd seksleven, maar over relaties…? Het land zou te klein zijn hier. Maar niet in België! De natie van de enige bekende Nederlandstalige seksuologen, met Goedele Liekens en Kaat Bollen. Dus aan kennis geen gebrek.

Er valt overigens absoluut wat te zeggen voor het ‘verplichte nummertje’ van Vandeurzen.
Kaat vertelde in L1AvondGasten dat 65% van de koppels sowieso moeite heeft om nog liefdespartner te zijn, op het moment dat kinderen in het spel komen. ‘Dus is date-night zo gek nog niet, alleen al vanwege de discussie’.

Vervolgens vertelde ze over de porna-film die ze deze dagen produceert en over de ‘loslopende erecties in het wild op de filmset…’. En zo werd donderdagavond op L1 alvast eentje voor de rode oortjes.
Hoezo zijn de Belgen timide en bescheiden? Als het op seks aankomt, hebben ze de grootste mond, de minister incluis!

In het AD las ik dat in de Nederlandse politiek alvast één fan is gevonden. Het is SGP’er Kees van der Staaij, die al heeft bewezen niet vies te zijn van wat relatie-interventie en een warm voorstander is van huwelijkse trouw. Eigenhandig gaf hij tips om vreemdgaan te voorkomen en pleitte ervoor Second Love, de site voor vreemdgangers, te voorzien van een waarschuwing: ‘Let op, vreemdgaan dupeert kinderen’.

Van der Staaij daargelaten, ik zag toch een klassiek verschil tussen de pragmatische en soms ietwat kille ‘Hollandse school’ versus het ‘Joie de Vivre’ van de Belgen. Wie maakt zich druk over de kleur van een personal assistant van de Goedheiligman?

Zo lang je op donderdagavond maar eropuit trekt met je partner, om vervolgens het bed in te duiken is er weinig aan de hand! CETA en de Walen? Who cares, it’s date night!!

Het leven kan zo simpel zijn, merci beaucoup Jo et fais des beaux rêves!!

Sander Kleikers