Camiel en Boef

Camiel en Boef

Wie had dat ooit gedacht? Camiel en Boef: een setje.

Ze hebben meer gemeen dat hen lief is. Opgejaagd wild in de media. Vrouwonvriendelijk gedrag vertoond en bovenal: beiden te laat met openlijke excuses.

Camiel had ‘een handgemeen’ met zijn kech Tessa, en Boef maakte zijn welwillende lift-geefsters uit voor ‘hoeren’.

De heren zitten nu op de blaren. Boef wordt op vele concerten geweigerd. De stakker mag zelfs niet op ParkCity Live in Heerlen komen. ‘We waren bijna rond, maar hebben meteen alle onderhandelingen gestaakt’, verzuchtte de Heerlense organisatie. Ocharm.

Boef in de ban. Hij is (in de meeste kringen) zijn heldenstatus kwijt, zijn optredens kwijt, en zelfs veel van zijn sponsorcontracten kwijt. De media maakten gehakt van hem.
Net als van Camiel. De voormalige kroonprins van het CDA heeft nog weinig te lachen. Geen KLM, geen IOC, geen NOC-NSF. Nooit meer medailles geven aan hockeymeisjes. En een zwaar besmette naam.

Gestraft door de samenleving. Geen rechter doet dat effectiever, danwel pijnlijker.

De media kregen wat ze roken, bloed. Camiel en Boef zagen nauwelijks kwaad in hun handelen. ‘Een ‘kech’ is straattaal en dat zeggen wij rappers nu eenmaal…’ Of: ‘het was een klein wederzijds handgemeen’. Met andere woorden: vervelend, zand erover. Maar met die instelling kom je anno 2018 publiekelijk niet meer weg. Zelfs niet als je Boef of Eurlings heet.

Camiel en Boef dachten dat, in deze razendsnelle meningenwereld op social media, deze rel ook weer snel zou overwaaien en dat het een privé zaak was. Camiel verweerde zich door te zeggen dat hij vanaf de eerste dag aan Tessa zijn excuses had aangeboden. Hij overzag echter dat hij als publiek rolmodel van het IOC publiek zijn berouw moest tonen. De onaantastbaarheid bleek echter volledig ongegrond. Een kapitale onderschatting. Boef en Camiel kwamen twee keer terug met onhandige halve verontschuldigende verhalen. Hadden ze zich meteen voor hun daden open en oprecht geëxcuseerd, dan was de boel nog enigszins te keren geweest.

De media sprongen er gezamenlijk op in, geruggesteund door de vele meningen op social media. Boef en Camiel moesten hangen, het ogenschijnlijke dedain afgestraft.

Vanaf nu duiken ze even onder. Stil zitten als je wordt geschoren, toch? En terwijl Boef liefdevol rapt over de mini-mishandeling van de ex-kech van Camiel, salueert de Valkenburger Boef en schreeuwt hij op trotse partijcongres-toon uit dat de schat nooit zijn rap-mocro-idealen zou verloochenen.

Vervolgens dronken ze een glas, deden een plas en daarmee bleef alles zoals het was.

Geen rechter die ertussen kwam, het volksgericht was knetterhard. Een wijze les voor ons allemaal.

Sander Kleikers