And the winner is…

And the winner is…

Het grote speculeren is begonnen. Wie wordt burgervader- of moeder in Maastricht? Wie zwaait straks de scepter in de Limburgse hoofdstad?

Camiel Eurlings, ooit kroonprins in het land van vele kroonprinsen… ex-Minister, Kamerlid, Europarlementariër en topman van KLM. Een CV om U tegen te zeggen. Maar de stad, die de laatste periode geteisterd werd door de prive-verhalen van de burgervader, kan geen nieuwe risico’s lopen. Immers staan de bladen nu al maandelijks vol met verhalen over een nieuwe vlam van Camiel. Een stabiel privéleven: het manco van Camiel in deze procedure.

Annemarie Penn-te Strake: partijloos (dus meteen aantrekkelijk!). Ze is oud-rechter, stapte over naar het Openbaar Ministerie. Is alweer twee jaar procureur-generaal in Den Haag. En kent de Maastrichtse politiek goed. Vorig jaar werd ze informateur in Maastricht. Dat kwam haar op forse kritiek te staan. Haar grote plus: ze is vrouw, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. De min: ze heeft geen politiek bestuurlijke ervaring.

Roger van Boxtel: de absolute topkandidaat. Ex-minister, Kamerlid, senator en topman van Menzis. Kent het klappen van de zweep. Was bestuurder in de politiek en het bedrijfsleven. Heeft, voor zover bekend, geen privéproblemen. Hij zal voor de gewenste rust zorgen. Van Boxtel zou in 2010 al gesolliciteerd hebben naar de post in Maastricht.

Is er dan geen enkel minnetje bij Van Boxtel? Jawel: hij wordt te veel genoemd! En als je genoemd wordt… dan word je het meestal niet.

Tovert de vertrouwenscommissie vanavond nog grote verrassingen uit de hoge hoed?  Jacques Niederer (ex-Weert, nu Roosendaal), Mirjam Depondt (oud-wethouder in Maastricht en bestuurder bij Woonpunt), een ander misschien?

Het grote speculeren is begonnen. Vanavond om 20:30uur gaan we het live meemaken op L1TV.  And the winner is………

De burgemeesterspost in Maastricht, mooier dan welke verkiezing ook!

Sander Kleikers